Kemi

syre og baser 7.klasse.

22. maj 2008 af xGROTH (Slettet)
Hej.
Er der muligvis nogle der ved noget om syre og baser ?
- det skal være på ca. 7. klasses niveau, så derfor ikke for svært. Det ville være super hvis der var nogen der havde nogle noter om det eller sådan noget :p det skal nemlig være til fysik rapport s: på forhånd tak.
hilsen rulle & rillo.<3

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

lad være med at dobbel-poste.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2008 af Bardhil (Slettet)

Syvende klasse trin? Gør det noget, hvis der også bliver blandet lidt 8. klasses stof ind i?

Noget om syrer og baser:
Syrer farver pH-papir rødt, mens baser farver pH-papir blåt. Så ville det måske være meget godt at give en begrundelse hvorfor. Grunden til at en syre farver pH-papir rødt er fordi en syre indholder oxoniumioner (H3O+),men i folkeskolen plejer man normalt at skive den forkortet version. Nemlig H+ (syrebrint ioner). Syrebrint ionerne gør en syre sur. Jo flere H+ ioner der findes i en vandig opløsning af en syre jo mere sur er den. En syres pH-værdi ligger fra 0 til 6.

Baser farver pH-papir blåt. Grunden til, at en base farver pH-papir blåt er fordi den indholder OH- ioner (hydroxid-ioner). Jo flere hydroxid-ioner der findes i en vandig opløsning af en base, jo mere basisk er den. En bases pH-værdi ligger fra 8 til 14.

1.Du kunne også skrive, hvilke ioner henholdsvis en syre og en base består af. En syre består af syrebrint-ioner og syrestioner. En base består af metalioner og hydroxid-ioner. Nogle baser kan også få skiftet sin metalion ud med en såkaldt ammoniumion (NH4+). Bl.a. ammoniakvand(NH4OH)

2.Derudover kunne du også skrive, hvad der sker, hvis man dypper en syre ned i en base eller omvendt. Det der sker er at de neutralisere hinanden, hvilket danner vand og en slags salt type. Processen kaldes neutralisation. Efter neutralisationen er pH-værdi på neutralpunktet, som er 7.
Eks. Saltsyre (HCl) reagerer med natriumhydroxid(NaOH):
HCl + NaOH ----> NaCl + H2O

Bare nogle simple råd. Der findes naturligvis meget andet du kunne skrive om syrer baser.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#0 held og lykke med jeres foretagen ;)

Skriv et svar til: syre og baser 7.klasse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.