Matematik
funktioner hjælp eksamen imorgen tidlig
26. maj 2008 af
la maria (Slettet)
Jeg skal til mundtlig eksamen imorgen tidlig
Er der nogen forslag til nogle gode funktioner jeg kan bruge som eksempel?
(lineære, eksponentielle og potens)
Og er dette korrekt?
En mus fandt en ost –der var 200 små bidder i osten. Den kunne tage 2 bidder i minuttet. Lidt efter kom en stor mus. Den kunne også tage 2 bidder i minuttet men dobbelt så store. De spiste til der ikke var mere ost, og da de var færdige havde de fået lige meget. Vi skal finde ud af hvor lang tid den lille mus spiste alene inden den store kom.
y=ost
x=tid
a=bidderne
b=Hvor meget ost vi har fra start.
For den lille mus hedder det altså
y=-2x+200
Og for den store mus hedder det
y=-4x+200
Musene fik lige meget ost.
Vi ved derfor at y i ligningerne skal være 100 da der var 200 bidder i alt målt i størrelsesforholdet af den lille mus’ bidder.
vi kan så udregne hvor længe begge musene har spist.
så:
Lille mus:
100=-2x+200
x=(100-200)/-2
x=50
store mus:
100=-4x+200
x=(100-200)/-4
x=25
Vi kan så se at den lille mus spiser i 50 minutter og den store i 25 minutter. Altså spiser den lille mus i 25 minutter inden den store mus kommer til.
?
Er der nogen forslag til nogle gode funktioner jeg kan bruge som eksempel?
(lineære, eksponentielle og potens)
Og er dette korrekt?
En mus fandt en ost –der var 200 små bidder i osten. Den kunne tage 2 bidder i minuttet. Lidt efter kom en stor mus. Den kunne også tage 2 bidder i minuttet men dobbelt så store. De spiste til der ikke var mere ost, og da de var færdige havde de fået lige meget. Vi skal finde ud af hvor lang tid den lille mus spiste alene inden den store kom.
y=ost
x=tid
a=bidderne
b=Hvor meget ost vi har fra start.
For den lille mus hedder det altså
y=-2x+200
Og for den store mus hedder det
y=-4x+200
Musene fik lige meget ost.
Vi ved derfor at y i ligningerne skal være 100 da der var 200 bidder i alt målt i størrelsesforholdet af den lille mus’ bidder.
vi kan så udregne hvor længe begge musene har spist.
så:
Lille mus:
100=-2x+200
x=(100-200)/-2
x=50
store mus:
100=-4x+200
x=(100-200)/-4
x=25
Vi kan så se at den lille mus spiser i 50 minutter og den store i 25 minutter. Altså spiser den lille mus i 25 minutter inden den store mus kommer til.
?
Svar #1
26. maj 2008 af la maria (Slettet)
Er der slet ikke nogen der kan hjælpe?
den med musen har spøgt i et halvt år og ang eksempler på funktioner vil jeg være meget træt af at skulle bruge eksempler fra bogen.
den med musen har spøgt i et halvt år og ang eksempler på funktioner vil jeg være meget træt af at skulle bruge eksempler fra bogen.
Skriv et svar til: funktioner hjælp eksamen imorgen tidlig
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
