Matematik

Efektiv rente?

26. maj 2008 af Lydolph (Slettet)
Effektiv rente

re=n(kvadrakrod af)r+1-1

n= terminer
re = effektiv rente ved n terminer p.a.
r = rente p.a.

Kan simpelt hen ikke huske hvad den her formel bruges til og hvordan den fungere i praktisk, håber på en lille forklaring?
På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2008 af mathon

r_e = [(1+r)*(100/Q)^(1/n)] - 1

hvor
r_e er den effektive rentefod
r er den nominelle rentefod
Q er erhvervelseskursen
n er antal terminer

hvis Qr

Skriv et svar til: Efektiv rente?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.