Fysik
El-lære og gassers arbejde
27. maj 2008 af
ManonN (Slettet)
Hejsa
Er ved at læse til eksamen og laver derfor nogle opgaver og jeg er stødt på to problemer. Det første er indefor el-lære;
"Et elektrisk kredsløb er opbygget, som vist på figuren (R1 er serieforbundet med R2 og R3, R3 er serieforbundet med R4, R2 er paralleforbundet med R3 og R4). Kredsløbet består af en spændingskilde med elektromotorisk kraft U0 og af fire resistorer. Strømmen gennem spændingskilden er I1"
U0=70V, R1=12ohm, R2=10ohm, R3=25ohm, I1=3,5A
Spørgsmålet lyder "beregn den samlede effekt, som afsættes i de fire resistorer"
Det andet spørgsmål er om gasser: "En beholder indeholder nitrogengas med trykket p1, temperaturen t1 og massen m. Beholderen er forsynet med et tæt friktionsfrit stempel med tværsnitarealet A. Stemplet er påvirket er den konstante kraft F og trykket uden for beholderen er p0"
p1=1000000 Pa, t1=50 C, m=4,2kg, A=0,4 m2, p0=100000 Pa
Opgaven lyder på "Beregn den kraft F, som stemplet skal påvirkes med"
På forhånd tak for hjælpen
Manon
Er ved at læse til eksamen og laver derfor nogle opgaver og jeg er stødt på to problemer. Det første er indefor el-lære;
"Et elektrisk kredsløb er opbygget, som vist på figuren (R1 er serieforbundet med R2 og R3, R3 er serieforbundet med R4, R2 er paralleforbundet med R3 og R4). Kredsløbet består af en spændingskilde med elektromotorisk kraft U0 og af fire resistorer. Strømmen gennem spændingskilden er I1"
U0=70V, R1=12ohm, R2=10ohm, R3=25ohm, I1=3,5A
Spørgsmålet lyder "beregn den samlede effekt, som afsættes i de fire resistorer"
Det andet spørgsmål er om gasser: "En beholder indeholder nitrogengas med trykket p1, temperaturen t1 og massen m. Beholderen er forsynet med et tæt friktionsfrit stempel med tværsnitarealet A. Stemplet er påvirket er den konstante kraft F og trykket uden for beholderen er p0"
p1=1000000 Pa, t1=50 C, m=4,2kg, A=0,4 m2, p0=100000 Pa
Opgaven lyder på "Beregn den kraft F, som stemplet skal påvirkes med"
På forhånd tak for hjælpen
Manon
Svar #1
27. maj 2008 af peter lind
Jeg går ud fra at v0 er den elektromotoriske kraft af elementet (eller om du vil polspændingen ved 0 belastning) I så fald leverer batteriet effekten vo*i1
I den anden opgave oplyses kun a stemplet bliver påvirket af en konstant kraft F. Det er den eneste oplysning om F og det er ikke nok til at beregne den.
I den anden opgave oplyses kun a stemplet bliver påvirket af en konstant kraft F. Det er den eneste oplysning om F og det er ikke nok til at beregne den.
Skriv et svar til: El-lære og gassers arbejde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
