Matematik
Bevis for rødder i 2. gradsligning
27. maj 2008 af
ravnborg1988 (Slettet)
Jeg er ved at løse en 2. gradsligning, men er gået i stå..
Jeg er startet sådan her...
ax^2 + bx + c = 0
4a^2x^2 + 4abx + 4ac = 0
4a^2x^2 + 4abx + 4ac + b^2 - 4ac = d
4a^2x^2 + 4abx + b^2 = d
og herefter mister jeg tråden:
2ax + ? + b = d
Kan slet ikke se hvordan jeg skal komme frem til
(2ax + b)^2
Jeg er startet sådan her...
ax^2 + bx + c = 0
4a^2x^2 + 4abx + 4ac = 0
4a^2x^2 + 4abx + 4ac + b^2 - 4ac = d
4a^2x^2 + 4abx + b^2 = d
og herefter mister jeg tråden:
2ax + ? + b = d
Kan slet ikke se hvordan jeg skal komme frem til
(2ax + b)^2
Svar #1
27. maj 2008 af Isomorphician
(a + b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab
Sammenlign dette med 4a^2x^2 + 4abx + b^2
Sammenlign dette med 4a^2x^2 + 4abx + b^2
Svar #2
27. maj 2008 af janko (Slettet)
Her er en meget grundig gennemgang:
http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=368014
http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=368014
Skriv et svar til: Bevis for rødder i 2. gradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
