Fysik
Energi og pære!!?? hjælp
27. maj 2008 af
Musepigen (Slettet)
Lige et hurtigt spørgsmål?
Da 95% er den samlede energi i en pære bliver termiske energi(varme) må en pære også blive varm.
Hvorfor bliver pæren ikke varmere og varmere, når den er tændt gennem længere tid???
Da 95% er den samlede energi i en pære bliver termiske energi(varme) må en pære også blive varm.
Hvorfor bliver pæren ikke varmere og varmere, når den er tændt gennem længere tid???
Svar #2
27. maj 2008 af Musepigen (Slettet)
Okay og du har ikke lge noget god og fyldig besvarelse i baglommen??
Svar #3
27. maj 2008 af Matkaj
Det er lidt det samme som med vand i en gryde på en tændt kogeplade, på trods af at kogepladen er tændt (og er mere end 100 grader varm) bliver vandet ikke mere end 100 grader varmt, det skyldes at den energi der tilføres er lig den energi der afgives til omgivelserne (her især ved fordampning).
Svar #4
30. maj 2008 af mathon
Ethvert legeme er på grund af dets temperatur en "energiudstråler".
Strålingseffekten, P, er proportional med dets overflade, A, og det kelvintemperatur i 4
P = k*A*T^4
A ændrer sig kun moderat med temperaturen
medens
T^4 fx. for
1) t=20°C er (273+20)^4 = 7,4*10^9
2) t=200°C er (273+200)^4 = 5*10^10
3) t=500°C er (273+500)^4 = 3,6*10^11
(273+500)^4/(273+20)^4 = 48,5
dvs.
at et legeme ved temperaturen 500°C, udstråler ca. 50 gange så megen energi, som ved temperaturen 500°C
hvorfor
der kræves MEGET stor kontinuerlig energitilførsel blot for at OPRETHOLDE legemets temperatur.
Der vil således ved maksimaltemperaturen indtræde en temperaturligevægt, hvor den tilførte energi akkurat matcher den til omgivelserne udstrålede.
Strålingseffekten, P, er proportional med dets overflade, A, og det kelvintemperatur i 4
P = k*A*T^4
A ændrer sig kun moderat med temperaturen
medens
T^4 fx. for
1) t=20°C er (273+20)^4 = 7,4*10^9
2) t=200°C er (273+200)^4 = 5*10^10
3) t=500°C er (273+500)^4 = 3,6*10^11
(273+500)^4/(273+20)^4 = 48,5
dvs.
at et legeme ved temperaturen 500°C, udstråler ca. 50 gange så megen energi, som ved temperaturen 500°C
hvorfor
der kræves MEGET stor kontinuerlig energitilførsel blot for at OPRETHOLDE legemets temperatur.
Der vil således ved maksimaltemperaturen indtræde en temperaturligevægt, hvor den tilførte energi akkurat matcher den til omgivelserne udstrålede.
Skriv et svar til: Energi og pære!!?? hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
