Matematik
Funktioner - HJÆLP
29. maj 2008 af
Christiane.k (Slettet)
Hej.
Jeg forsøger ihærdigt at arbejde med differentialligninger og funktioner her op til årsprøver, sommer mm., for at få det på plads inden 3.g.
Jeg har fundet nogle forskellige opgaver. Er der nogen, som kan løse dem for mig, så kan jeg nemlig selv gå videre med flere i samme stil, og forstå det derudfra. Det ville virkelig hjælpe mig et rigtig godt stykke på vej, hvis i ville fortælle/forklare mig hvordan, hvorfor man løser dem. Og om ikke andet, hvis i ikke har lyst, så give mig et hint...
1) En funktion f er bestemt ved f(x)=1/(x-2) , x forskellig fra 2.
a) Angiv en ligning for hver af asymptoterne til grafen for f.
Grafen for f har to tangenter med hældningskoefficient -(1/9).
b) Bestem røringspunkt koordinatsæt for hver af de to tangenter.
2) Se på funktionen g(x)=3*x^(1,2) for x>0. a) Hvor mange procent vokser funktionsværdierne med, når x vokser 50 %?
Da det ikke er noget jeg skal aflevere, gå til tavlen med mm., så håber jeg virkelig at jeg kan få noget hjælp. Det ville virkelig være til stor stor hjælp for mig. Og jeg vil virkelig sætte pris på hvis du gider.
MVH. Christiane K.
Jeg forsøger ihærdigt at arbejde med differentialligninger og funktioner her op til årsprøver, sommer mm., for at få det på plads inden 3.g.
Jeg har fundet nogle forskellige opgaver. Er der nogen, som kan løse dem for mig, så kan jeg nemlig selv gå videre med flere i samme stil, og forstå det derudfra. Det ville virkelig hjælpe mig et rigtig godt stykke på vej, hvis i ville fortælle/forklare mig hvordan, hvorfor man løser dem. Og om ikke andet, hvis i ikke har lyst, så give mig et hint...
1) En funktion f er bestemt ved f(x)=1/(x-2) , x forskellig fra 2.
a) Angiv en ligning for hver af asymptoterne til grafen for f.
Grafen for f har to tangenter med hældningskoefficient -(1/9).
b) Bestem røringspunkt koordinatsæt for hver af de to tangenter.
2) Se på funktionen g(x)=3*x^(1,2) for x>0. a) Hvor mange procent vokser funktionsværdierne med, når x vokser 50 %?
Da det ikke er noget jeg skal aflevere, gå til tavlen med mm., så håber jeg virkelig at jeg kan få noget hjælp. Det ville virkelig være til stor stor hjælp for mig. Og jeg vil virkelig sætte pris på hvis du gider.
MVH. Christiane K.
Svar #1
29. maj 2008 af dnadan (Slettet)
1a) prøv at lade x-->2 og lad x--> +/- uenedelig
1b) hint: f'(x0) er hældingen for tangenten til f i punktet x0
2b) (g(1.5x)-g(x))/(g(x))=...
1b) hint: f'(x0) er hældingen for tangenten til f i punktet x0
2b) (g(1.5x)-g(x))/(g(x))=...
Svar #2
29. maj 2008 af Christiane.k (Slettet)
Jeg tror desværre stadig ikke jeg forstår det, nogen der kan vise mig hvordan man helt præcis gør?
Mvh. Christiane.
Mvh. Christiane.
Skriv et svar til: Funktioner - HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
