Matematik

ekponentiel udvikling

30. maj 2008 af hoda (Slettet)
hej allesammen

er der nnogen der ved hvilken betydning x´et i en eksponentiel funktion har?

og er der forskel på vækstmodel og eksponentiel funktion?

Tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2008 af mathon

vækstmodellerne er forskellige
og
én af dem er den eksponentielle udvikling
y = b*a^x og a,b € R+

ofte er x tiden
y = b*a^t og a,b € R+
men kan selvfølgelig være meget andet...

Svar #2
30. maj 2008 af hoda (Slettet)

jeg mener vækstmodel for en eksponentiel udvikling og en eksponentiel funktion?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2008 af mathon

i
Kn = Ko(1+r)^n
som
er
y = b*a^x blot
med anvendelse af andre traditionsbestemte parametre
er
n (=x) antal terminer


i
I(x) = Io*a^x (hvor a = e^(-µ)) er x det strålingsdæmpende stofs materialetykkelse.

Svar #4
30. maj 2008 af hoda (Slettet)

fordi i min opgave står der: redegør for eksponentiel udvikling og for eksponentiel vækstmodel"

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/97785

Svar #6
30. maj 2008 af hoda (Slettet)

tak.. er det så bare at når jeg skal redegøre for eksponentiel vækstmodel så redegøre jeg for grafen af en eksponentiel funktion og når jeg redegøre for en eksponentiel funktion så redegør jeg for funktionene?

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2008 af mathon

JA

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2008 af mathon

...husk halverings/fordoblings-faktor...
og
de to former

y = b*a^x svarende til y = b*e^(-kx), når 00 (aftagende)

y = b*a^x svarende til y = b*e^(kx), når a>1 og k>0 (voksende)




Svar #9
30. maj 2008 af hoda (Slettet)

tak:)

Skriv et svar til: ekponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.