Matematik

Ligninger? Søger hjælp :/

03. juni 2008 af xSweetheart (Slettet)
Jeg har en opgave som lyder således:

Forklar hvordan man løser ligningerne y = ax + b, y = b * a^x og y = b * x^a med hensyn til x. Giv eksempler på andre typer af ligninger, og hvordan man løser dem.



Jeg forstår ikke helt hvordan man gør dette :/
Er der nogen der har lyst til at forklare hvordan man gør? Håber der er nogen som vil hjælpe...

Mvh. mig ((:

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Har du virkelig ingen idé om, hvordan man isolere x i y=ax+b ?

Svar #2
03. juni 2008 af xSweetheart (Slettet)

Nej :/
Har været væk fra timerne pga sygdom, mens det er blevet gennemgået, så har ikk lært det .. Håber virkelig der er en der vil gennemgå det for mig?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2008 af Liv1988 (Slettet)

y = ax + b

x = y-b / (a)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2008 af mathon

y = ax + b eller skrevet omvendt
ax + b = y
ax = (y-b)
x = (y-b)/x......(#3 mangelede en parentes)


y = b * a^x eller skrevet omvendt
b * a^x = y
a^x = (y/b)
ln(a^x) = ln(y/b)
ln(a)x = ln(y/b)
x = ln(y/b)/ln(a)


y = b * x^a eller skrevet omvendt
b * x^a = y
x^a = (y/b)
(x^a)^(1/a) = (y/b)^(1/a)
x = (y/b)^(1/a)







Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2008 af mathon

...og jeg mangler at kunne stave:-)

mangelede --> manglede

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2008 af sigmund (Slettet)

Desuden skal det IKKE være

ax = (y-b)
x = (y-b)/x

MEN

ax = (y-b)
x = (y-b)/a

Svar #7
03. juni 2008 af xSweetheart (Slettet)

iiih, hvor er det sødt af jer (:

Men hvad med: Giv eksempler på andre typer af ligninger, og hvordan man løser dem. ?

Hvad kunne være et eksempel på andre typer af ligninger? :/

Skriv et svar til: Ligninger? Søger hjælp :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.