Matematik

Linæer funktioner . enkelt spørgsmål

04. juni 2008 af xSweetheart (Slettet)
Når a>0 er funktionen voksende
Når a<0 er funktionen aftagende


Hvis vi fx. har funktionen f(x)=2x+2 og funktionen f(x)=-2x+2, vil det så sige, at i funktionen f(x)=2x+2 er a voksende og i funktionen f(x)=-2x+2 er a aftagende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2008 af marillos_lkd (Slettet)

Ja positivt fortegn = voksende
negativt = aftagende
f(x)=ax+b , hvor a er hældningskoefficienten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2008 af Esbenps

Du er inde på det rigtige. Men det giver mening at sige, at a er voksende, da a jo faktisk er konstant; den ændrer sig ikke. Du kan derimod godt sige, at hvis a er positiv, så er funktionen voksende...

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2008 af Esbenps

Tilføjese til #2: Der skulle have stået, at det IKKE giver mening at sige, at a er voksende...

Svar #4
04. juni 2008 af xSweetheart (Slettet)

Ok, mange tak :D... er der ellers mere at tilføje angående Linæer funktioner? (:

Skriv et svar til: Linæer funktioner . enkelt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.