Matematik
At forstå definitionen af log
04. juni 2008 af
JoachimD (Slettet)
Hej guys!
Jeg sidder og læser op på pensum, og er kommet til hadekapitlet om logaritmefunktioner. Jeg kan fint forstå den flg. definition, men jeg har svært ved at se, hvor det efterfølgende fremgår af definitionen. Er der nogle, der kan hjælpe mig til at forstå, hvad der sker? På forhånd mange tak!
Definition:
10 talslogaritmen er den funktion, der opfylder:
log(x) = y ? 10y = x
hvor x > 0
Det fremgår af definitionen, at der gælder:
log(10x) = x og 10log(x) = x
Jeg sidder og læser op på pensum, og er kommet til hadekapitlet om logaritmefunktioner. Jeg kan fint forstå den flg. definition, men jeg har svært ved at se, hvor det efterfølgende fremgår af definitionen. Er der nogle, der kan hjælpe mig til at forstå, hvad der sker? På forhånd mange tak!
Definition:
10 talslogaritmen er den funktion, der opfylder:
log(x) = y ? 10y = x
hvor x > 0
Det fremgår af definitionen, at der gælder:
log(10x) = x og 10log(x) = x
Svar #1
04. juni 2008 af badooo (Slettet)
Well..
n-tals logaritmen er det tal y, du skal opløfte n i for at få netop y.. Lidt kompliceret forklaring :p
n-tals logaritmen er det tal y, du skal opløfte n i for at få netop y.. Lidt kompliceret forklaring :p
Svar #2
04. juni 2008 af Da-ted (Slettet)
Eller logaritmen er den inverse funktion til eksponentialfunktionen.. #1 har ret.. det letteste er faktisk at forklare det grafisk... sådan jeg lærte det
Skriv et svar til: At forstå definitionen af log
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
