Kemi

syre - base - pH ekam haster

05. juni 2008 af anna85 (Slettet)
hej

skal fortælle om syre - base - pH i 20 min i eksamen. hvad synes jeg skal læse til ?

tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2008 af MiaMette (Slettet)

Hvilket niveau?

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2008 af mathon

pH beregnes jo forskelligt
alt efter,
om du har en

1) stærk syre: pH = -log([H3O^(+)])

2) middelstærk syre: pH = -log((-Ks+sqrt(Ks^2+4*Ks*Cs))/2)

3 svag syre: pH = (1/2)(pKs-log(Cs))

hvor
Ks er syrekonstanten
Cs er syrens formelle koncentration

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2008 af mathon

kategorisering:
http://peecee.dk/upload/view/117536

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2008 af mathon

...og
1) stærk base: pOH = -log([OH(-)])

2) middelstærk base: pOH = -log((-Kb+sqrt(Kb^2+4*Kb*Cb))/2)

3 svag base: pOH = (1/2)(pKb-log(Cb))

hvor
Kb er basekonstanten
Cb er basens formelle koncentration

ved 25°C
gælder

pH = 14-pOH

Svar #5
05. juni 2008 af anna85 (Slettet)

er det rigtig, at H3O+ giver plantefarver eller et stykke indikatorpapir ændre farve. og er det rigtig at, citronsyre er med til, at give frugt og grøntsagaer en frisk smag.


hvordan kan man se at er en


1) stærk syre: pH =

2) middelstærk syre: PH

3 svag syre: pH

tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2008 af mathon

slå syren op i
en DATAbog
og find dens pKs

kategoriseringen følger af Linket i #3
og
benyt evt.
1) Ks = 10^(-pKs)
2) pKb = 14-pKs
3) Kb = 10^(-pKb)


Svar #7
05. juni 2008 af anna85 (Slettet)

jeg har ik databog

hvad med den der tekst om H3O er det rigtig

Svar #8
05. juni 2008 af anna85 (Slettet)

og hvis de spørger hvad bruger man syre og base, hvad skal man svar

Svar #9
05. juni 2008 af anna85 (Slettet)

og hvordan kan man se, hvornår man afgiver eller optager.

Svar #10
05. juni 2008 af anna85 (Slettet)

lige en sidste ting, du vidste 2 forkellig formel i pH berening i syre og base. hvordan kan man se forskellen på pH formel i syre og base

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. juni 2008 af jegsnaver (Slettet)

altså, er det til eksamen?

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. juni 2008 af jegsnaver (Slettet)

hej

skal fortælle om syre - base - pH i 20 min i eksamen. hvad synes jeg skal læse til ?

tak på forhånd

#1:
Du kunne jo starte med at læse om de tre ting der hænger rigtig meget sammen?

og skriv lige hvordan det er gået :D

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. juni 2008 af MiaMette (Slettet)

Skriv dog, hvilket niveau det er på!

Brugbart svar (0)

Svar #14
06. juni 2008 af jegsnaver (Slettet)

#13
enig :P

Brugbart svar (0)

Svar #15
06. juni 2008 af mathon

se evt.
http://www.uffepedersen.dk/pdf/gam/fys/syrerb.pdf

Svar #16
06. juni 2008 af anna85 (Slettet)

det er c niveau

Skriv et svar til: syre - base - pH ekam haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.