Matematik
definition af cos, sin og tan :z
05. juni 2008 af
lalalaaaa (Slettet)
Jeg er står i den situation at skulle til eksamen i matematik på B. Et af spørgsmålene lyder:
Definer sinus, cosinus og tangens i en retvinklet trekant og redegør dernæst for definitionen af cosinus og sinus til en vilkårlig trekant.
Jeg har haft fat i enhedscirklen omkring den retvinklede, men hvad med den vilkårlige?
Jeg forstår ikke hvorfor definitionerne af cosinus og sinus er forskellige fra en retvinklet til en vilkårlig trekant.
Håber der er nogen der kan hjælpe mig :)
Definer sinus, cosinus og tangens i en retvinklet trekant og redegør dernæst for definitionen af cosinus og sinus til en vilkårlig trekant.
Jeg har haft fat i enhedscirklen omkring den retvinklede, men hvad med den vilkårlige?
Jeg forstår ikke hvorfor definitionerne af cosinus og sinus er forskellige fra en retvinklet til en vilkårlig trekant.
Håber der er nogen der kan hjælpe mig :)
Svar #1
05. juni 2008 af Matkaj
Enhedscirklen skal bruges for den vilkårlige, dette leder i specialtilfældet ,retvinklede trekanter, til sin v = mod/hyp, cosv = hos/hyp og tanv = mod/hyp.
Svar #3
10. april 2013 af Ditt3993 (Slettet)
Nu vi er inde på det, er der så nogen der ved, om der eksisterer en formel hvor både tan(v) og hyp indgår?
Skriv et svar til: definition af cos, sin og tan :z
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

