Matematik

Familie funktioner

20. marts 2003 af Xabbu (Slettet)
En familie af funktioner f(a) er bestemt ved
fa(x)=x^3 + 3x^2 +(a+2)x + 2a
Bestem monotoniforholdene for fa, når a=-11.

Hvad skal jeg gøre her ? Skal man sætte -11 ind på a's plas og så differentiere den eller hvad skal man ? Er helt lost..

/Xabbu

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

ja, sæt a=-11

og diff. og sæt lig nul.

lav en fortegnslinine for f' og find ud af hvor f er voksende og hvor den er aftagende osv...

Svar #2
20. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

takker.. så er det bare helt alm. som var det en hvilken som helst anden funktion.. Blev bare forvirret over at der stod familie funktion...

Svar #3
22. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

Nu har jeg lige et spørgsmål til vedr. den opgave. Jeg har fundet monotoniforholdene og alt det der, men sidste spørgsmål lyder så:

"Bestem de værdier af a, for hvilke den tilhørende funktion er voksende."

Er der nogen der kan fortælle mig hvordan jeg skal gribe den an ?

/Xabbu

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

du ved jo omkring monotoniforholdene at en funktion f er voksende når f' > 0.

så du skal bare differentiere funktionen, og løse uligheden

f' > 0 mht. a

Svar #5
22. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

øøh det forstod jeg ikke helt.. Hvad er det jeg skal differentiere helt præcis?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

Lad os tage det fra starten af:

Hvornår er en funktion voksenden?
- Det er den når dens differentialfunktion er større end 0. Er du med??

Hvornår er din funktion så voksende?
- Når dens differentialfunktion er større end 0.

Forstår du det?

Svar #7
22. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

Ja, det forstår jeg godt...

Svar #8
23. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

Men jeg forstår ikke hvad man skal gøre videre...

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. marts 2003 af Jean

Øh du skal løse en ulighed.

Svar #10
23. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

Jeg tror jeg har fundet ud af det. Har fået at A=[1; uendelig[
Lyder det rigtigt ?

Skriv et svar til: Familie funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.