Matematik

cos, sin, tan

06. juni 2008 af Major90 (Slettet)
Hej, er der nogle der gider oplyse mig om hvad cos(B), sin(B) og tan(B) er?

altså ligesom at cos(A)=b/c

På forhånd tak (:

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Tegn er trekant og prøv dig så frem, bare husk at cosinus til en vinkel er hosliggende katete over hypotenusen. Sinus til en vinkel er modstående kat. over hyp. og tangens er modstående kat. over hosliggende kat. hvis jeg husker rigtig

Svar #2
06. juni 2008 af Major90 (Slettet)

Okay tak for svaret.

Lige en hurtig ting: Kan alle vinkler og sider findes med både sin, cos og tan hvis man bare har de rigtige sider eller vinkler? (:

Brugbart svar (1)

Svar #3
06. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jah. Enten ved brud af sin, cos og tan, men så kræver det at det er en retvinklet trekant, ellers skal du bruge cosinusrelationen og sinusrelationen

Brugbart svar (1)

Svar #4
06. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

En nem måde at huske det på:

sin - hin (noget langt væk)

cos - hos (noget tæt på)

tangens må du så selv huske.

Brugbart svar (1)

Svar #5
07. juni 2008 af Rochester (Slettet)

Generelt:

sin v = modstående katete / hypotenusen
cos v = hosliggende katete / hypotenusen
tan v = modstående katete / hosliggende katete

...det skulle gerne ligge i hovedet. Dermed fås:

sin B = b/c (det samme som cos A)
cos B = a/c (det samme som sin A)
tan B = b/a

Brugbart svar (1)

Svar #6
07. juni 2008 af Rochester (Slettet)

#5.
Naturligvis såfremt vi benævner hypotenusen for c.

Skriv et svar til: cos, sin, tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.