Matematik

Banekurve undersøgelse [Vektorregning]

20. september 2004 af LillePer (Slettet)
Hej derude, håber der er nogen som er friske på lidt vektorregning!?! :D

Hvordan findes koordinatsættet til hvert af de punkter, hvor banekurven skærer koordinatakserne, x og y

x = 4t^2 - 1

y = (2t - 1)/(t^2)

t tilhører [1/4;2]

Mvh Per


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2004 af Lurch (Slettet)

sæt x=0, og du finder hvor banekurven skær y-aksen.

sæt y=0, og du finder hvor banekurven skær x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2004 af frodo (Slettet)

ja, altså du skal isolere t ud fra y=0 og bagefter x=0, så kan du indsætte denne t-værdi i den anden, og finde koordinatsættet.

Svar #3
20. september 2004 af LillePer (Slettet)

ok, forstår bare ikke lige helt hvordan
t kan isoleres i denne ligning

y(t) = (2t - 1)/(t^2) = 0

efter jeres forslag, - således at skæringen af x -aksen fremkommer ?!?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2004 af frodo (Slettet)

(2t-1)/(t^2)=0 <=>
2t-1=0, t forskellig fra 0! <=>
t=½

Svar #5
20. september 2004 af LillePer (Slettet)

tak, t = 1/2 fik jeg det også til, skulle lige have det bekræftet!

Det vektorregning er på en måde simpelt og så alligevel svært!!!

Men tak

Skriv et svar til: Banekurve undersøgelse [Vektorregning]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.