Fysik

Potentiel

07. juni 2008 af Helena7 (Slettet)
Hvad er potentiel energi (beliggenhedsenergi) helt korrekt? Jeg synes, at det er svært at forklare med ord, i forhold til f.eks kinetisk energi, der er bevægelsesenergi.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Den energi der kan omsættes mellem to legemer med masserne m og M og en indbyrdes radius r.
Mener at formlen er
E_pot(r)=G*(M*m)/r.

Svar #2
07. juni 2008 af Helena7 (Slettet)

Det er da ikke korrekt.

Det er gravitationsloven, du har der.

Svar #3
07. juni 2008 af Helena7 (Slettet)

Potentiel energi er givet ved:

Epot = mhv

Ved bare ikke hvordan man forklarer begrebet med ord.

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Det er nu E_pot=mhg og ikke mhv. ;)

Svar #5
07. juni 2008 af Helena7 (Slettet)

Det var en tastefejl :b

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juni 2008 af Rochester (Slettet)

#2.
Gravitationsloven er en kraft F_G [N]. Formlen i #1 er "definitionen" på potentiel energi. Det er dog ikke nødvendigt at bruge den formel, så længe vi opholder os på den gode jord, hvor g = 9.82 m/s^2. På Jorden kan vi tillade os at skrive E_pot = m*g*delta_h (delta_h, idet det jo principelt kun potentiel energi ved en højdeændring).

Skriv et svar til: Potentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.