Matematik
eksponentielle modeller til beskrivelse af radioaktivt henfald
07. juni 2008 af
ditt (Slettet)
Hej
Et spørgsmål til min årsprøve i matematik b-niveau lyder: gør rede for fordoblings- og halveringskonstant for eksponentielle funktioner, samt for anvendelsen af eksponentielle modeller til f.eks. beskrivelse af raidioaktivt henfald.
Første del har jeg styr på, men kunne godt bruge lidt hjælp til det med radioaktivt henfald, kan slet ikke huske vi har haft om det (og gerne nogle idéer til hvad man ellers kunne tage op der, da jeg tror det vil give lidt mere).
På forhånd tak :)
Et spørgsmål til min årsprøve i matematik b-niveau lyder: gør rede for fordoblings- og halveringskonstant for eksponentielle funktioner, samt for anvendelsen af eksponentielle modeller til f.eks. beskrivelse af raidioaktivt henfald.
Første del har jeg styr på, men kunne godt bruge lidt hjælp til det med radioaktivt henfald, kan slet ikke huske vi har haft om det (og gerne nogle idéer til hvad man ellers kunne tage op der, da jeg tror det vil give lidt mere).
På forhånd tak :)
Svar #1
07. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)
F.eks er formlen for aktiviten ved et radioaktivt henfald bestemt ved
A(t)=A0*e^(-k*t), hvor k=ln(2)/T½
A(t)=A0*e^(-k*t), hvor k=ln(2)/T½
Svar #2
07. juni 2008 af ditt (Slettet)
Okay, det har vi overhovedet ikke haft om. mærkeligt.
Det tror jeg ikke lige jeg har mod på at kaste mig ud i, men tak for hjælpen :)
har du forslag til hvad man ellers kan bruge fordobling/halveringstid til? - udover befolkningsvækst og renter.
Det tror jeg ikke lige jeg har mod på at kaste mig ud i, men tak for hjælpen :)
har du forslag til hvad man ellers kan bruge fordobling/halveringstid til? - udover befolkningsvækst og renter.
Svar #3
07. juni 2008 af ditt (Slettet)
Nu spørger jeg helt sikkert ekstremt dumt, men hvad står det forskellige for i den formel? for når den kære lærer har skrevet det i spørgsmålet,kan jeg nok ikke helt undgå det.
Skriv et svar til: eksponentielle modeller til beskrivelse af radioaktivt henfald
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
