Kemi

Hjælp til syrer og baser eksamen haster.

08. juni 2008 af Michelle92:) (Slettet)
Hej..

Skal til fysik/kemi mundtlig 9. klasse på tirsdag og ved stadig ikke hvordan man fremstiller et salt og base.?

Hvordan stiller man det op i et forsøg?
nogle ideer?(:
på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2008 af zgtaf (Slettet)

For at fremstille et salt, kan du gøre et af følgende:

1. Bland noget HCl og noget NaOH indtil det når 7 på pH-skalaen. Dermed har du fået fremstillet vand og NaCl, som er helt basalt køkkensalt.

2. Hæld en strimmel magnesium i en syre f.eks. fortyndet HCl, og produktet vil blive: Mg + HCl = H + MgCl som er et salt.


For at fremstille en base skal du tage et MEGET lille stykke natrium, og komme det i vand. Men dette skal gøres YDERST forsigtigt, da Na er meget letopløseligt i vandm, og der er endda en lille sprængfare.

Reaktionsskemaet vil således se sådan ud: Na + H20 = H + NaOH som er basen natriumhydroxid.

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2008 af zgtaf (Slettet)

og for at påvise, at det virkelig er en base du har skabt, kan du komme noget phenolftalein i vandet, inden du kommer det lille stykke natrium i. Så vil natriumet trække en streg af lilla farve efter sig, hvilket er beviset på, at der er skabt en base.

Svar #3
08. juni 2008 af Michelle92:) (Slettet)

#1
Mg + HCl = H + MgCl står h'et for H2O altså vand?

Og hvad med syre, hvordan fremstiller man det?(:

Men ellers mange tak for hjælpen(:

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2008 af zgtaf (Slettet)

#3, nej h'et står for hydrogen (brint), hvilket er en gasart, som du kan sætte ild til så den siger det der lille puf xD

Skriv et svar til: Hjælp til syrer og baser eksamen haster.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.