Matematik

rumfang

08. juni 2008 af katti20 (Slettet)
Nogen der har formlerne for hvordan man regner rumfanget ud, på en trapez og en halv cirkel?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2008 af Xyxoz (Slettet)

Du bruger dine formler for areal og ganger med højden.

Svar #2
08. juni 2008 af katti20 (Slettet)

ved begge figurer?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Rumfanget er 0 da figurerne du nævner ikke har nogen dybde

Svar #4
08. juni 2008 af katti20 (Slettet)

de har dybde. Fik bare ikke skrevet det :0) dybden er: 2m.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Okay, så har de et rumfang. Men som skrevet i #1 finder du arealet og ganger så med 2m.

Svar #6
09. juni 2008 af katti20 (Slettet)

så har jeg lige et spg mer.

arealet for trapezen er: 0,5 gange højde (a+b) ik?
højden: 3
a=4
b=2
Så bliver det 9 ik?


Arealet for halv cirklen er: PI gange r
r=3
Så bliver det 9,42 ik?

Til sammen 18,42. Skal jeg så bare gange det med 2. Eller skal hvert areal ganges med 2?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Gør det nogen forskel? ;)

a*b + c*b = b(a+c)

Svar #8
09. juni 2008 af katti20 (Slettet)

pinligt :0)

så rumfanget af denne ville blive 36,84 m^2

jeg skal nemlig vide hvor mange liter det er.

Skal det så ganges med 10. ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Skal det? Hvor mange liter kan der vær i 1 kubikmeter? (Visualiser det.. 10 i højden 10 i ....)

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

En liter fylder en dm^3,

Svar #11
09. juni 2008 af katti20 (Slettet)

Jeg er virkelig dum til det her.

De mål jeg havde før var i m. Så går ud fra at jeg dividerede 36,84 m^2 med 10

men hvordan bliver det så til dm^3

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Du skal gange det med 1000 for at gå fra m^3 til dm^3.

10 gange så lang i bredden, højden, og længden = 10*10*10.

Svar #13
09. juni 2008 af katti20 (Slettet)

jeg har fået dette til 36840 dm^3 (dvs 36840 liter)

kan det være korekt?

Skriv et svar til: rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.