Kemi

methan =methanol er det samme?

11. juni 2008 af studentpigen (Slettet)
hej


jeg er nu forvirret er, haster skal till kemi c

methan ch4

ethan ch3 - ch3

propan ch3 - ch2 ch3

men hvad er så methanol er det det samme, som methan eller er det noget helt nyt grundsof. også ethanol og propanol


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Methan er en alkan. Methanol er en alkohol. Det er forskellige stofklasser.

Svar #2
11. juni 2008 af studentpigen (Slettet)

nå ok har også lige læst, at alkan er 3 forskellige carbonhydrider, som er

methan, ethan og propan

så methanol,ethanol, propanol har slet ik noget med alkaner at gør ik?
for de hedder næsten det samme

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2008 af o1-studie (Slettet)

Opret en anden gang kun en tråd, der indeholder det samme...
Der kommer mere eller mindre forskellige svar i begge af dem
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=538320

Svar #4
11. juni 2008 af studentpigen (Slettet)

ups kom til hehe

lige høre hvordan ser en propan struktur ud

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

CH3-CH2-CH3 <-- Propan

CH3-CH2-CH2-OH eller CH3-CHOH-CH3 <-- propan-1-ol og propan-2-ol (isopropanol). To former af propanol

Svar #6
11. juni 2008 af studentpigen (Slettet)

men hvilken, altså må jeg selv bestemme. for det er propan i alkaner

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Nej, du må ikke selv bestemme hvad du vil kalde stoffet. Andre kan jo heller ikke forstå dig hvis du siger "Giv mig Cola" når du i virkeligheden vil have Fanta. Stofferne har navne. Har forklaret navngivningen i din anden tråd

Svar #8
11. juni 2008 af studentpigen (Slettet)

nej jeg mener

er det den her jeg skal bruge til propen CH3-CH2-CH2-OH eller den CH3-CHOH-CH3. for du skriver du mulighder som jeg ik ved hvilken af dem


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

#8 jeg skriver sådan set også hvad det er hvis du læser efter:

CH3-CH2-CH2-OH eller CH3-CHOH-CH3 <-- propan-1-ol og propan-2-ol (isopropanol). TO FORMER AF PROPANOL!!!

Propen er noget andet. Det er en kæde der indeholder dobbeltbinding fx

CH3-CH=CH-CH2-CH3 (Pent-2-en)

Skriv et svar til: methan =methanol er det samme?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.