Matematik

cos.relation som 2.nd grad??

22. september 2004 af a.reedtz (Slettet)
Hvem kan hjælpe mig med at komme igang med denne opgave??
I en trekant oplyses at C=30, a=6 og c=4.
Benyt cosinusrelationen til at bestemme de to mulige værdier af b.
hvordan kan der være to værdier for b?
jeg har prøvet at sætte den op som en 2.gradsligning, men får et helt skørt resultat. Ved at bruge den gode gamle pytagoras har jeg fundet b til 7,85 og det passer med min tegning MEN jeg har jo ikke svaret på opgavens spørgsmål.
venligst Anne

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Okay: tegn a og b på et papir, men vinklen 30 grader. Brug dernæst en passer og voila!

Svar #2
22. september 2004 af a.reedtz (Slettet)

Det har jeg allerede gjort, men jeg besvarer ikke opgavens spørgsmål. BBenyt cos.relatione til at bestemme de to mulige værdier af b.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Når du har fundet den ene vinkel, kan du kigge på det alternative tilfælde 180 - vinklen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2004 af Damon (Slettet)

Når du finder vinkler med sinusrelationen skal du huske der altid er to vinkler. Den vinkel lommeregneren viser og 180grader- vinklen.

Ved to forskellige vinkler får du også to forskellige b-er.

Svar #5
22. september 2004 af a.reedtz (Slettet)

Tusind tak begge to. jeg har set lyset og løst min opgave.
Takker ærbødigst.

Skriv et svar til: cos.relation som 2.nd grad??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.