Matematik

reducering 2

22. september 2004 af Carter (Slettet)
(4x)/(x-1) - (2x+2)/(x-2)
er lidt usikker på, hvordan man skal reducere den. kan nogen ikke lige lave udregningerne og skrive resultatet så jeg lige kan se hvordan jeg skal bære mig ad??

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

sæt på fælles brøkstreg!!! er gået i gang med at lave en udregning, men prøv dog selv at komme med et forsøg...

Svar #2
22. september 2004 af Carter (Slettet)

ja har jeg egentlig også gjort bare de minus tegn der gjorde mig i tvivl

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

har umiddelbart fået resultatet til (2x^2-8x+2)/(x^2-3x+2) - men lad os se nogle mellemregninger, så kan vi prøve at lokalisere eventuelle problemer...

Svar #4
22. september 2004 af Carter (Slettet)

(4x(x-2))/(x-1)(x-2) - (x-1)(2x+2)/(x-1)(x-2)= (4x^2-8-(2x^2+2x-2x-2)/x^2-x-2

Svar #5
22. september 2004 af Carter (Slettet)

sådan så min udregning ud :(

Svar #6
22. september 2004 af Carter (Slettet)

er du der?

Svar #7
22. september 2004 af Carter (Slettet)

nej vent

2x^2-8x+2/(x^2-x)

Svar #8
22. september 2004 af Carter (Slettet)

forstår ikke hvor du har det -3x fra i nævneren

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

ok... mine mellemregninger ser således ud (du glemmer bl.a. et x ved 4x*2, plus at din udregning af nævneren går galt):

(4x(x-2))/(x-1)(x-2) - (x-1)(2x+2)/(x-1)(x-2) =
(4x^2-8x)/(x^2-3x+2)-(2x^2+2x-2x-2)/)/(x^2-3x+2) =
(4x^2-8x-2x^2-2x+2x+2)/(x^2-3x+2) =
(4x^2-8x-2x^2+2)/(x^2-3x+2) =
(2x^2-8x+2)/(x^2-3x+2)

forstår du?

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

udregning af nævner:

(x-1)(x-2) = x^2-2x-x+2 = x^2-3x+2

er ret overbevist om, at det passer!

Svar #11
22. september 2004 af Carter (Slettet)

hvor får du det -3x i nævneren fra og kan jeg ikke bare sige (x-1)(x-2) i nævneren?

Svar #12
22. september 2004 af Carter (Slettet)

nå ja self thx

Svar #13
22. september 2004 af Carter (Slettet)

men tror du det er nødvendigt at regne nævneren ud?? mange eksempler hvor man ikke gør

Svar #14
22. september 2004 af Carter (Slettet)

for opgaven lyder egentlig bare sæt på fælles brøkstreg

Brugbart svar (0)

Svar #15
22. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

det er ikke fuldstændig nødvendigt, da brøken ikke kan reduceres yderligere efter udregning, men jeg synes personligt at det er pænest og mest matematisk korrekt at gange nævneren - desuden kan du jo aldrig vide om brøken kan reduceres, så derfor er det altid en god ide at gange alt ud, der kan ganges ud

Brugbart svar (0)

Svar #16
22. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

diskuterede vi ikke hele det der "sæt på fællesbrøkstreg" ting i går eller i forgårs?

Svar #17
22. september 2004 af Carter (Slettet)

jo :P

Svar #18
22. september 2004 af Carter (Slettet)

men omregner bare kun nævnere tilsidst det vel iorden fx 12/(x+1)(x+2)= 12/(x^2+3x+2)

Brugbart svar (0)

Svar #19
22. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

syntes nok der var noget bekendt ved det hele =D men er anyways stadig af samme holdning: jeg ville gange alt ud for at være på den sikre side...

Brugbart svar (0)

Svar #20
22. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

er #18 et nyt spørgsmål eller har du bare fået et meget sjovt resultat?

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.