Fysik

kvantetal og balmers formel

14. juni 2008 af SIE2 (Slettet)
sidder og læser til eksamen i fysik og er gået i stå over hvad kvantetal er for noget, og hvordan man finder det. Desuden vil jeg også meget gerne have hjælp til balmers formel 1/lamda= R* 1/4-1/n^2
hvad er n,
og forstår heller ikke rydbergs formel: 1/lamda= R * 1/m^2-1/n^2 hvad er m og hvordan bruger man disse formler.
håber der er nogle som vil hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2008 af mathon

1/lamda = R*[1/4-1/n^2]
hvor
n er n er energiniveau 3 eller derover.

1/lamda = R*[1/m^2 - 1/n^2]
til
beregning af bølgelængden for den udsendt EM-stråling, når der foregår elektronspring fra ydre niveau n til indre niveau m (n>m)

Skriv et svar til: kvantetal og balmers formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.