Fysik

Energi

16. juni 2008 af kromann-hansen (Slettet)
Hej :)

Jeg har fysik c og skal op til eksame nu her, så hvis der var nogen som kunne give mig et svar på dette ville jeg blive super glad:

hvilke former for energi er der?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2008 af QaZZaQ

http://da.wikipedia.org/wiki/Energi

Svar #2
16. juni 2008 af kromann-hansen (Slettet)

Tak!!!

hvis du havde fået det overordnet emne energiforbrug til eksame fysik C ville du så kort komme ind på hvad Kinetisk,potentiel,mekanisk,kerne og vedvarende energi??
og så udover det hvor meget energi der bliver fri gjort hvis man brænder 50 kg halm af osv. og så på denne måde komme ind på effekt?
skal senere nemlig have en samtale om energi og effekt, forskellige energi enheder og Danmarks energiforbrug..

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2008 af QaZZaQ

Ja, hvis emnet er: Energiforbrug.
Så virker det naturligt først at introducere hvad energi i det hele taget er. Og derefter måske vælge en bestemt form for energi produktion ud, som eksempelvis afbrændingen af halm. Og i den sammenhæng referere til andre metoder med henvisning til fordele og ulemper.

Generelt er det til eksamen godt at kunne udvise overblik over emnet, samtidig med at du udvælger en eller to ting som du går lidt ekstra i detaljer med.
Og herefter hæve dig op i fugleperspektiv og kommentere fordele/ulemper mm. i forhold til andre dele af emnet.

Svar #4
16. juni 2008 af kromann-hansen (Slettet)

Tusind tak.. rigtig god hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2008 af mathon

E_kin
E_pot
E_kemisk
E_indre
E_atom
E_el

E_mek = E_kin + E_pot = k(onstant)
som i
tyngdefeltet
udtrykkes
E_mek = (1/2)*m*v^2 + m*g*h = m*g*H = (1/2)*m*V^2

E_el = q*U = It*U


gundenhed J = Ws = Nm
andre:
kWh, eV, atm*L, bar*L...

pV = n*RT er energimålet for en idealgas

udvid selv...

Svar #6
16. juni 2008 af kromann-hansen (Slettet)

okay tak... men er ikke helt sikker på at jeg forstår svar #5..
tro nemlig kun vi har haft om E_kin, E_pot.. forstår godt første halvdel..
men et lidt dumt spørgsmål, ved det godt selv, men aner ikke hvordan jeg skal formulere mig!!
Hvad er energi?

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juni 2008 af mathon

et systems energi øges, når der udføres et arbejde på
det.

A = kraftvektor*vejvektor = F*s*cos(v)
sammenhængen er
energitilvækst = F*s*cos(v)

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. juni 2008 af mathon

...måden
arbejdet udføres på er underordnet.

Svar #9
16. juni 2008 af kromann-hansen (Slettet)

Okay tak..
Har jeg forstået rigtigt at energi, det øges når man udføre et arbejde på det, men derimod er måden arbejdet udføres på er underordnet

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. juni 2008 af mathon

Ja

Svar #11
16. juni 2008 af kromann-hansen (Slettet)

okay ikke noget.. har fundet ud af det ved hjælp af linket oven over.. Tak for hjælpen alle sammen..

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. juni 2008 af mathon

omsætningen
E_pot --> E_kin
er
grundlaget for
den vestlige verdens høje levefodsniveau.

Kampen om energikilders kontinuerlige tilgængelighed er derfor såre vigtig for opretholdelsen af levefodsniveauet.

Svar #13
16. juni 2008 af kromann-hansen (Slettet)

Ordforklaring: levefodsniveauet betyder det levestandarten i samfundet eller??
Kontinuerlige tilgængelighed er det hvor lang tid de vil holde eller??
Har nemlig ingen anelse om hvad det betyder når jeg slår det op står der bare uafbrudte

tusind tak, vil jo lyde som om jeg har total meget overskud, hvis jeg lige fyrre det der af!!

Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.