Matematik
Ubestemt integral: Hvad er forskellen?
16. juni 2008 af
Kokosmarie (Slettet)
1) I min bog står der:
"(?f(x)dx)' = f(x) og ?g'(x)dx = g(x)+k"
Jeg undrer mig lidt over det. Hvorfor lægges konstanten k til g(x), men ikke til f(x)? Altså sådan her:
(?f(x)dx)' = f(x)+k
2) Stamfunktionen F(x)= x^2+k er et ubestemt integral, så vidt jeg ved. Er F(x)=x^2+3 et ubestemt eller bestemt integral, og hvorfor?
"(?f(x)dx)' = f(x) og ?g'(x)dx = g(x)+k"
Jeg undrer mig lidt over det. Hvorfor lægges konstanten k til g(x), men ikke til f(x)? Altså sådan her:
(?f(x)dx)' = f(x)+k
2) Stamfunktionen F(x)= x^2+k er et ubestemt integral, så vidt jeg ved. Er F(x)=x^2+3 et ubestemt eller bestemt integral, og hvorfor?
Svar #1
16. juni 2008 af klotte (Slettet)
Forstår ikke dit sp 1
2) ubestemt som du lige selv skriver 3 er jo konstanten
2) ubestemt som du lige selv skriver 3 er jo konstanten
Svar #2
16. juni 2008 af dnadan (Slettet)
S f(x) dx = F(x)+k
Men husk på, at der i opgaven står:
(S f(x) dx )' =f(x)
Dvs:
(F(x)+k)'= F'(x)+k'=F'(x)=f(x) (thi F er stamfunktion til f)
Men husk på, at der i opgaven står:
(S f(x) dx )' =f(x)
Dvs:
(F(x)+k)'= F'(x)+k'=F'(x)=f(x) (thi F er stamfunktion til f)
Svar #3
16. juni 2008 af Kokosmarie (Slettet)
#1 Spørgsmålstegnet står åbenbart i stedet for et integraltegn.
#2 Det står som en definition
Det der står i min bog er:
(Sf(x)dx)' = f(x) og Sg'(x)dx = g(x)+k
Undskyld at jeg gentager spørgsmålet, jeg er lige lidt forvirret, men hvorfor lægges konstanten til, når man skriver "det" på måden til højre, men ikke når man skriver "det" på måden til venstre?
#2 Det står som en definition
Det der står i min bog er:
(Sf(x)dx)' = f(x) og Sg'(x)dx = g(x)+k
Undskyld at jeg gentager spørgsmålet, jeg er lige lidt forvirret, men hvorfor lægges konstanten til, når man skriver "det" på måden til højre, men ikke når man skriver "det" på måden til venstre?
Skriv et svar til: Ubestemt integral: Hvad er forskellen?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
