Fysik
Ord jeg ikke forstår.
18. juni 2008 af
Mrsmuss (Slettet)
Hey.
Er der nogle der kan forklare mig hvad disse ord/begreber betyder. Forstår dem ikke :S skal nemlig have styr på dem inden eksamen.
- varmekapacitet
- bølgehastighed
- resonans
- total reflektion
- rødforskydning
- Og hvordan opstår en regnbue?
På forhånd tak =)
//mrsmuss
Er der nogle der kan forklare mig hvad disse ord/begreber betyder. Forstår dem ikke :S skal nemlig have styr på dem inden eksamen.
- varmekapacitet
- bølgehastighed
- resonans
- total reflektion
- rødforskydning
- Og hvordan opstår en regnbue?
På forhånd tak =)
//mrsmuss
Svar #1
18. juni 2008 af juventuz (Slettet)
bølgehastighed= den fart, som en enkelt bølgetop bevæger sig med.
resonans= udsving. I et forsøg med stående bølger på en streng er resonans når der forekommer udsving på strengen. Resonansfrekvens er den frekvens, hvor udsvingene forekommer.
Har ikke lært om regnbuer.
Resten af ordene kan du finde ved bruge lidt tid her i fysikforummet. Der er oprettet mange indlæg med det samme
resonans= udsving. I et forsøg med stående bølger på en streng er resonans når der forekommer udsving på strengen. Resonansfrekvens er den frekvens, hvor udsvingene forekommer.
Har ikke lært om regnbuer.
Resten af ordene kan du finde ved bruge lidt tid her i fysikforummet. Der er oprettet mange indlæg med det samme
Svar #2
18. juni 2008 af juventuz (Slettet)
Har du eventuelt prøvet google først med ordene. Ser ikke ud til, at du har gjort et forsøg selv. SP laver ikke dine lektier - dem skal du lave selv. Forsøg selv og spørg derefter, hvis der er noget, som du er usikker på. Et klik på varmekapacitet på google og den første side beskriver det. Forsøg selv først næste gang!
Svar #3
18. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)
Varmekapacitet er forholdet mellem den varme, som tilføres et legeme, og den deraf følgende temperaturstigning. Hvis vi tilfører en lille varmemængde dQ og iagttager en temperaturstigning dT, udtrykkes legemets varmekapacitet C ved formlen C = dQ/dT med enheden [J/K] (J=joule, K=kelvin).
Resonans er det fænomen hvor et mekanisk, elektrisk eller akustisk system kommer i meget kraftige svingninger, når det udefra påtvinges en frekvens, der er lig med eller nær ved en af systemets egenfrekvenser, dvs. en af de frekvenser, systemet ville svinge med uden ydre påvirkning.
Totalrefleksion er når en stråle (lysstråle) ikke kan brydes og således ikke bevæger sig ned i det nye medie. Fænomenet optræder når brydningsforholdet er under 1 og indfaldsvinklen er tilpas stor. Betragt evt. Snell's lov m.v.
Rødforskydning er en forøgelse i bølgelængden af fx lys der udsendes fra en kilde, som bevæger sig bort fra iagttageren, deltager i Universets ekspansion eller befinder sig i et stærkt tyngdefelt. Strålingen forskydes dermed mod den røde ende af spektret. Rødforskydning spiller en stor rolle for astronomiske objekter. Den bestemmes ved at måle bølgelængden, lambda_m, af en kendt spektrallinje (fx i brint) i det lys, der modtages på Jorden, og sammenligne den med den ikke-forskudte bølgelængde, lambda_u. Et bekvemt mål for rødforskydningen er tallet z = (lambda_m-lambda_u)/lambda_u.
Det farvede lysfænomen ved regnbuer skyldes, at det hvide sollys - ved brydning og refleksion i vanddråber - spaltes i spektralfarverne og derved fremtræder som en eller flere koncentriske cirkelbuer.
Resonans er det fænomen hvor et mekanisk, elektrisk eller akustisk system kommer i meget kraftige svingninger, når det udefra påtvinges en frekvens, der er lig med eller nær ved en af systemets egenfrekvenser, dvs. en af de frekvenser, systemet ville svinge med uden ydre påvirkning.
Totalrefleksion er når en stråle (lysstråle) ikke kan brydes og således ikke bevæger sig ned i det nye medie. Fænomenet optræder når brydningsforholdet er under 1 og indfaldsvinklen er tilpas stor. Betragt evt. Snell's lov m.v.
Rødforskydning er en forøgelse i bølgelængden af fx lys der udsendes fra en kilde, som bevæger sig bort fra iagttageren, deltager i Universets ekspansion eller befinder sig i et stærkt tyngdefelt. Strålingen forskydes dermed mod den røde ende af spektret. Rødforskydning spiller en stor rolle for astronomiske objekter. Den bestemmes ved at måle bølgelængden, lambda_m, af en kendt spektrallinje (fx i brint) i det lys, der modtages på Jorden, og sammenligne den med den ikke-forskudte bølgelængde, lambda_u. Et bekvemt mål for rødforskydningen er tallet z = (lambda_m-lambda_u)/lambda_u.
Det farvede lysfænomen ved regnbuer skyldes, at det hvide sollys - ved brydning og refleksion i vanddråber - spaltes i spektralfarverne og derved fremtræder som en eller flere koncentriske cirkelbuer.
Skriv et svar til: Ord jeg ikke forstår.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
