Matematik
sandsynligheden haste eksamimorgen
18. juni 2008 af
anna85 (Slettet)
hej
vil i tjekke om, det jeg har lavet er rigtig
fx et eksempel på at slår et mønt.
altså jeg bruger den her formel til at, regne sandsynligheden af de 2 muligheder i en mønt.
K(n,r) * P^r * (1-p)^n-r
n 10 = antal slag
r= 6 antal succes for at slå plat
p= 50% = 0,5 sandsynligheden for at få plat
altså
k(10,6) * 0,5 ^6 * (1-0,5)^10-6= 0,0103516
er det rigtig
håber for svar hurtig, for skal til eksam immorgen. det er noget jeg selv har fundet på, kan man ikke bruge den det??
tak på forhånd
vil i tjekke om, det jeg har lavet er rigtig
fx et eksempel på at slår et mønt.
altså jeg bruger den her formel til at, regne sandsynligheden af de 2 muligheder i en mønt.
K(n,r) * P^r * (1-p)^n-r
n 10 = antal slag
r= 6 antal succes for at slå plat
p= 50% = 0,5 sandsynligheden for at få plat
altså
k(10,6) * 0,5 ^6 * (1-0,5)^10-6= 0,0103516
er det rigtig
håber for svar hurtig, for skal til eksam immorgen. det er noget jeg selv har fundet på, kan man ikke bruge den det??
tak på forhånd
Svar #1
18. juni 2008 af Duffy
Hvis du vi udregne sandsynligheden for at få
netop 6 plat ved 10 slag med en mønt, så er
resultatet
b(n,p) = b(10,1/2)
P(X=6) = K(10,6) * 0,5 ^6 * (1-0,5)^(10-6)= 0.205078125
Altså er dit resultat forkert.
netop 6 plat ved 10 slag med en mønt, så er
resultatet
b(n,p) = b(10,1/2)
P(X=6) = K(10,6) * 0,5 ^6 * (1-0,5)^(10-6)= 0.205078125
Altså er dit resultat forkert.
Svar #2
18. juni 2008 af anna85 (Slettet)
ok tak, men hvad er det så præsic de 0.205078125 er og hvad er enheden? er det rsultatet af binofordeling
og når man skal forklar hvad en bimialfordeling er, kan man så sige at det, er. at den bruges til beregning for 2 muligheder (succes og fiasko) ja og nej. er det rigtig
og når man skal forklar hvad en bimialfordeling er, kan man så sige at det, er. at den bruges til beregning for 2 muligheder (succes og fiasko) ja og nej. er det rigtig
Skriv et svar til: sandsynligheden haste eksamimorgen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
