Matematik
Størrelse på vinkelspids
26. september 2004 af
h1972 (Slettet)
Hej
Jeg sidder og bøvler lidt med beregningen af en vinkelspids, som fremkommer ved hjælp af linjerne:
l: y = 7/6x-1
m: y = -12/-13x+2
(/)= en brøkstreg
Jeg har selv førsøgt at beregne den ved brug af: tan-1 (7/6) - tan-1 (-12/-13) og dette giver: 6,689......98 grader, men det kan ikke passe ! - for når jeg tegner linjerne og opmåler, så er vinklen omkring 80 grader !
Hvad er det lige jeg ikke fatter ? og er der nogen som kan hjælpe ?
Jeg sidder og bøvler lidt med beregningen af en vinkelspids, som fremkommer ved hjælp af linjerne:
l: y = 7/6x-1
m: y = -12/-13x+2
(/)= en brøkstreg
Jeg har selv førsøgt at beregne den ved brug af: tan-1 (7/6) - tan-1 (-12/-13) og dette giver: 6,689......98 grader, men det kan ikke passe ! - for når jeg tegner linjerne og opmåler, så er vinklen omkring 80 grader !
Hvad er det lige jeg ikke fatter ? og er der nogen som kan hjælpe ?
Skriv et svar til: Størrelse på vinkelspids
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
