Matematik

Differentiale af funktion

19. juni 2008 af MortenO (Slettet)
Hejsa jeg skal differentiere følgende funktion, men mine evner inden for dette felt kommer desværre til kort. Håber der er en venlig sjæl, der vil hjælpe.


f(x) = -1,4rod(q/5000) * q

Ved ikke helt, hvordan man skriver det, men det er -1,4´ende rod af q/5000 gange q. Håber på hjælp :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Tror du gør bedst i at bruge lommeregneren.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Brug desuden hellere notationen:

f(x)=(q/5000)^(1/-1,4)*q

Svar #3
19. juni 2008 af MortenO (Slettet)

Jeg er ikke studerende længere og slet ikke en matematisk af slagsen. Jeg har ikke en lommeregner der kan noget på det niveau, så den løsning er udelukket :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Skal du lave meget af den slags? For ellers får du lige løsningen:




Svar #5
19. juni 2008 af MortenO (Slettet)

Nej, det er bare den jeg skal bruge. Mange tank for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

#5 Nu ser det ikke så tydeligt ud. Men q^(0,714286). Bare så vi undgår misforståelser.

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)

#0.
f'(x)=0, idet højresiden er en konstant da variablen x ikke indgår. Hvis det er en funktion f defineret ved q, så er #4 korrekt.

#4.
Du kan med fordel benytte \large (eller \huge) inden udtrykket i TeX'en.

Skriv et svar til: Differentiale af funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.