Matematik

Hjælp til løsning af 2 asymptoter (haster en smule :] )

27. september 2004 af Marco (Slettet)
Jeg vil gerne ha' lidt hjælp til at finde de lodrette, vandrette og evt. "skrå" asymptoter

f(x) = (4x^2 -8x +12) / (x^2 +5x +6)

&

f(x) = ((x^2 -4) / (2x^2 -1)) + 5

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2004 af frodo (Slettet)

den første er ikke defineret for x^2+5x+6=0 <=> x=-2 eller x=-3

Se på hvad der sker med f(x) når x går imod disse værdier..

Desuden, er det en polynomiumsbrøk, hvor tællergraden er lig nævnergraden, hvorfor den også har en vandret assymptote, hvilken?

Den næste må du selv klare.

Svar #2
27. september 2004 af Marco (Slettet)

ikke defineret?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2004 af frodo (Slettet)

du må ikke dividere med nul! Derfor er den første funktion ikke defineret for x=-2 eller x=-3. Du må ikke indsætte disse i udtrykket, da det er meningssløst.

Svar #4
27. september 2004 af Marco (Slettet)

ohh - har skrevet den forkert op

f(x) = (4x^2 -8x +12) / (x^2 -5x +6)

Sorry!

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2004 af erdos (Slettet)

Låner bare lidt af frodos...

den første er ikke defineret for x^2-5x+6=0 <=> x=2 eller x=3

Se på hvad der sker med f(x) når x går imod disse værdier..

Desuden, er det en polynomiumsbrøk, hvor tællergraden er lig nævnergraden, hvorfor den også har en vandret assymptote, hvilken?

Den næste må du selv klare.

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2004 af Carter (Slettet)

hjælp mig lige i tricky ligning har skrevet forkert

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2004 af erdos (Slettet)

Der er hjulpet, men der tages ellers ikke imod ordrer!

Skriv et svar til: Hjælp til løsning af 2 asymptoter (haster en smule :] )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.