Matematik
Funktioner
23. juni 2008 af
alwaysred (Slettet)
Hej.
Jeg har problemer med en opgave som jeg håber at få hjælp til.
Opgaven:
Opløs hvis det er muligt tæller og nævner i faktorer, og forkort om muligt hver af brøkerne, og angiv for hvilke x omskrivningen er gyldig.
1) 3x^2+4/ 2x^2+2x-12
2)x-1/ 2x^2+4x-6
På forhånd tak
Jeg har problemer med en opgave som jeg håber at få hjælp til.
Opgaven:
Opløs hvis det er muligt tæller og nævner i faktorer, og forkort om muligt hver af brøkerne, og angiv for hvilke x omskrivningen er gyldig.
1) 3x^2+4/ 2x^2+2x-12
2)x-1/ 2x^2+4x-6
På forhånd tak
Svar #1
23. juni 2008 af alwaysred (Slettet)
er der ikke nogen der vil lave den for mig? . jeg sidder og prøver at regne den ud, men jeg får ikke det samme resultat som på facit listen :/
Svar #2
23. juni 2008 af Isomorphician
Prøv at skriv hvor du har problemer, eller skriv dine udregninger ind.
Det gør det lidt nemmere at se hvor fejlen ligger.
Det gør det lidt nemmere at se hvor fejlen ligger.
Svar #3
23. juni 2008 af dnadan (Slettet)
1
f(x)=(3x^2+4)/(2x^2+2x-12 )
og
2
g(x)= (x-1)/(2x^2+4x-6 )
(husk parenteserne, de er vigtige at have, thi vi ikke kan se selve brøkstregen)
... Nej vi vil IKKE lave den for dig, men derimod hjælpe dig igennem opgaven.
Et hint ville være:
Faktorpløsning, dvs. undersøg om henholdsvis nævner og tæller kan faktoriseres. Hvorefter, det muligvis er til at forkorte :-)
f(x)=(3x^2+4)/(2x^2+2x-12 )
og
2
g(x)= (x-1)/(2x^2+4x-6 )
(husk parenteserne, de er vigtige at have, thi vi ikke kan se selve brøkstregen)
... Nej vi vil IKKE lave den for dig, men derimod hjælpe dig igennem opgaven.
Et hint ville være:
Faktorpløsning, dvs. undersøg om henholdsvis nævner og tæller kan faktoriseres. Hvorefter, det muligvis er til at forkorte :-)
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
