Matematik

Ligninger

23. august 2008 af v-27 (Slettet)

Hej

Jeg vil gerne have hjælp til at løse et par ligninger, der tre stk. jeg ikke helt forstår?

Her er de:

1. (6x + 2) * (4 - x) = 3x * (7 - 2x)

2. 11/7 * x  = 8

3. 2x  - 1/ 12 = 3 - 5x/ 15

Hvis I ville give en forklaring på, hvordan man løser ligningerne ville det være til stor hjælp.

Mange tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2008 af Sherwood (Slettet)

(6x+2)*(4-x)=3x*(7-2x)

Start med at gange ind i parenteserne:

24x-6x2+8-2x=21x-6x2

Forkort:

22x-6x2+8=21x-6x2

Læg nu 6x2 til på begge sider af lighedstegnet:

22x+8=21x

Træk 21x fra på begge sider af lighedstegnet:

x+8=0

Træk 8 fra på begge sider af lighedstegnet:

x=-8

Prøv selv med de sidste to..


Svar #2
23. august 2008 af v-27 (Slettet)

mange tak, men jeg har altså mest sværest med de andre to har ikke helt forstået, hvordan man regner med brøker, når det gælder ligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2008 af Sherwood (Slettet)

I 2'eren behøver du egentlig ikke regne med brøker. Du kan bare udregne 11/7 og så løse ligningen med dine regneregler. Du behøver ikke udregne 11/7, hvis blot du husker på, at 11/7 er ét tal.

Prøv med den sidste så kan du få den rettet i dag eller i morgen.


Svar #4
23. august 2008 af v-27 (Slettet)

ok, mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2008 af mathon

3.  
2x - 1/ 12 = 3 - 5x/ 15 ................ gang på begge sider med 60

120x - 5 = 180 - 20x ............. løs selv videre...


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.