Fysik

En opgave!

25. august 2008 af visuu1 (Slettet)

hej allesammen (:
 

sidder lige med en fysikopgave, men er gået i stå, håber i kan hjælpe.

En neutronstjerne er et  objekt med omtrent samme masse som Solen. En neutronstjerne består formentlig af neutroner pakket tæt sammen som i en atomkerne. Solens masse er Msol = 2 * 10^10 kg.

a) beregn densiteten af en neutron, idet rumfanget af en kugle er givet ved V = 4/3 π * r^3

b) beregn radius i en neutronstjerne, hvis densiteten af neutronstjernen er lig densiteten af en neutron.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hmm, Solens masse er 2*10^30 kg :)

Har du ikke fået en radius af neutronstjernen? Ellers mangler du en oplysning for at regne opgaven


Svar #2
25. august 2008 af visuu1 (Slettet)

nej det står der ikke noget om? ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hov, troede der stod neutronstjerne i opgave a.

Men så skal du slå diameteren/radiussen for en neutron op i en databog eller lignende.


Svar #4
25. august 2008 af visuu1 (Slettet)

dens masse er 1,00866490 u.
kan dette bruges?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du skal også bruge radiusen for at finde den densitet :)


Svar #6
25. august 2008 af visuu1 (Slettet)

det står der ikke ;( kun massen..


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg har kigget lidt på google. Det er bare et spørgsmål om at finde en side hvor det står. Men har set noget i nærheden af 10^-16 m


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_size_of_a_proton_neutron_and_electron


Svar #9
25. august 2008 af visuu1 (Slettet)

står der ikke diameteren er 10^-15 m ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jo, det er min fejl. Men nu finder du densiteten af en neutron ved at sige:

ρ=m/V


Svar #11
25. august 2008 af visuu1 (Slettet)

P = 1,00866490 u. / 10^-15 m
 

er det sådan? (:


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Nej. Først skal du omregne massen til kg. Antag at neutronen er en kugle og find volumen af den, når du kender dens diameter og dermed også dens radius.


Svar #13
25. august 2008 af visuu1 (Slettet)

jamen til a'eren skal jeg ikke bruge denne formel V = 4/3 π * r^3?


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jo, når du har brugt den, så har du fundet volumen. Så skal du tage massen af neutronen delt med den volumen du lige har fundet.


Svar #15
25. august 2008 af visuu1 (Slettet)

nu er jeg ikke med ;s

altså ρ=m/V

P = 1,00866490 u. / 10^-15 m  ( hvordan laver man dette om til kg?) ;/


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Okay, først finder vi volumen af en neutron.

V=4/3*π*(10^-15m/2)3         Jeg har delt med 2 for at få radiussen.

1,00866490 u=1.67492729*10-27 kg

ρ=m/V

ρ=(1.67492729*10-27 kg)/(4/3*π*(10^-15m/2)3)=???? kg/m3


Svar #17
25. august 2008 af visuu1 (Slettet)

argg okaay (:

kan det passe at V=4/3*π*(10^-15m/2)3  giver 5.23599^-49


Svar #18
25. august 2008 af visuu1 (Slettet)

men hvad så men b) beregn radius i en neutronstjerne, hvis densiteten af neutronstjernen er lig densiteten af en neutron.
 


Skriv et svar til: En opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.