Matematik

Endnu en svær opg.

25. august 2008 af crew (Slettet)

Jeg skal i denne opgave isoler r2 af ligningen:
1/f = (n-1) • [1/r1 + 1/r2]
 

Jeg ved at at jeg kan løse opgaven ved,at jeg kan gange (n-1), dividere ligningen med (n-1)
Trække ledet 1/r2 over på venstre side og finde den reciprokke af resultatet.
 

Men jeg ved ikke rigtig om det er rigtigt. Ved hvorn jeg skal skrive det op osv.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af Isomorphician

(1/f) = (n-1)((1/r1)+(1/r2))

(1/f(n-1)) = 1/r1 + 1/r2

f(n-1) = r1 + r2

f(n-1) - r1 = r2


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2008 af peter lind

#1 Det er desværre ikke rigtigt fra linie 3. Efter linie 2 får man

1/((n-1)f) -1/r1= 1/r2

Hvis venstre side sættes på fælles brøkstreg fås:

(r1-(n-1)f)/[r1*(n-1)f]=1/r2


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2008 af Isomorphician

#2

ja...jeg hopper vist lidt let henover det i dag.

Glem #1.


Skriv et svar til: Endnu en svær opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.