Fysik

Opvarmning af tank med vand

25. august 2008 af The_Raccoon7 (Slettet)

Hey

Sidder og kører i ring med den her opgave..

Jeg skal finde ud af hvor meget temperaturen stiger i en tank indeholdende 10000m^3 vand.

Der bliver tilføjet 138GJ energi til vandet.

Kan det passe at formlen skal se nogenlunde således ud? : (Tilført energi) = m * c * (delta)temp

får et noget stort tal så har prøvet at trække ligningen for fordampningsvarme fra men svaret passer ingen steder?!?!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/128574


Svar #2
25. august 2008 af The_Raccoon7 (Slettet)

har stadig brug for hjælp ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er korrekt formel: Q=mc*delta T - Der tilføres 138GJ varme til vandet og dermed er Q=138GJ - m skal du udregne på baggrund af vands densitet og volumen, c kan du slå op (specifik varmekapacitet) og delta T skal du udregne.


Svar #4
25. august 2008 af The_Raccoon7 (Slettet)

fandt ud af det !.. mange tak :D


Skriv et svar til: Opvarmning af tank med vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.