Matematik

Beregn ud fra forskrıften det absolutte nulpunkt.... HELLPPP

25. august 2008 af afsharkizi (Slettet)

I en beholder er der luft, og sammenhörende vaerdier af luftens temperatur og tryk er maalt i to tilfaelde; ved en temperatur paa 27 grader celcius var trykket 750 mmHg og ved en temperatur paa 71 grader celcius var trykket 860 mmHg. Trykket er en lineaer funktion af temperaturen.

Bestem en forskrift for den funktion, der angiver trykket som funktion af temperaturen. Den temperatur, der svarer til trykket 0. kaldes det absolutte nulpunkt..

Beregn dt ud fra forskriften..

Hvis en eller ville hjaelpe mig ville dt glaede mig...

Eller bare hvordan j ska gaa i gang


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af mathon

ædelgasligningen giver for konstant volumen

p = (n*R/V)*T = k*T

altså:
p = k*T

til beregning af k (uden at medskrive enheder, som dog overholdes)
k = p/T = 750 / (273+27) = 2,5 = 860 / (273+71)

forskriften er (uden at medskrive enheder)
p(t) = 2,5*(273+t)
eller skrevet

p(t) = 2,5*t + 682,5
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2008 af Jean

Ad 1) Du har to punkter på en ret linje. Ved du hvordan du beregner forskriften?

Ad 2) Beregn dt ud fra forskriften. Hvad mener du her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2008 af mathon

trykket 0
0 = 2,5*t + 682,5
løses med hensyn til t........
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2011 af xJunker (Slettet)

hvad mener du med hensyn til t?


Skriv et svar til: Beregn ud fra forskrıften det absolutte nulpunkt.... HELLPPP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.