Matematik

Punktmængde N UHM SVÆR!

28. august 2008 af Lauws (Slettet)

Hej alle

Jeg har sidder og bakset med den her i et stykke tid og er stødt ind i et problem.

Opgaven lyder:
Grafen for funktionen f med forskriften f(x)=x^2 og grafen for funktionen g med forskriften g(x)=x+3 afgrænser i 1. kvadrant en punktmængde N, der har et areal.

a) Skitser graferne for f og g og bestem arealet af punktmængden N

Jeg sætter de to grafer lig hinanden, benytter 0-reglen og får x = (1 + kvadratrod(13))/2

Derefter løser jeg det bestemte integral for g(x).

Jeg kommer så til at bestemme integralet for f(x), men jeg ved ikke hvordan jeg løser  1/3*((1+kvadratrod(13))/2)^3 uden brug af hjælpemidler.

Overser jeg noget, eller ér det virkeligt bare en led opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2008 af mathon

den er led

kan reduceres til

(13√(13)+19)/12


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2008 af mathon

(a+b)3 = a3 + 3a2b + 3ab2 + b3

(1/3)*((1+√(13))/2)3 = (1/3)*(1+3√(13) + 3*13 + 13√(13)= (1/3)*(40 + 16√(13)



Svar #3
28. august 2008 af Lauws (Slettet)

Er du sikker på du har regnet rigtigt? Når jeg regner efter på min lommeregner får jeg (1/3)(2*root(13,2)+5), hvis jeg blot tager integralet for f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2008 af mathon

"hvis jeg blot tager integralet for f(x)"

...men det skal du jo heller ikke...

du skal beregne det i 1. kvadrant afgrænsede areal mellem

g(x) = x + 3 og f(x) = x2 , hvor g(x)≥f(x)
i intervallet
x € [0;(√(13)+1)/2]

arealet bliver således

√(13)+1)/2
∫(g(x)-f(x))dx
0
 


Skriv et svar til: Punktmængde N UHM SVÆR!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.