Matematik

mængder

28. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Om tre mængder A, B og C ved vi at 2 ∈ A, 2 ∈ B og 2 ∉ C. Kun to af følgende udsagn kan være sande. Skriv i disse to tilfælde eksempler på mængder A, B og C der gør udsagnene sande.

A ∪ B = C

A ∪ C = B

A ∩ B = B

A ∩ C = B

Er der nogen der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2008 af Isomorphician

A forenet B = C

A indeholder 2, B indeholder 2. A forenet med B må derfor også indeholde 2, og kan derfor ikke være lig C.

....

A forenet C = B

A indeholder 2, C indeholder ikke 2. A forenet med C må derfor indeholde 2 og kan godt være lig B.

.....

A fælles B = B

A indeholder 2, B indeholder 2. A fælles B må derfor indeholde 2 og kan godt være lig B.

.....

A fælles C = B

A indeholder 2, C indeholder ikke 2. A fælles C indeholder derfor ikke 2 og kan ikke være lig B.


Skriv et svar til: mængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.