Fysik
Opg. hjælp: Kræfter og hastighed
03. oktober 2004 af
Duc_de_monde (Slettet)
3. Skatebord
En dreng står med højde fod og skubber sig igang med den ene fod.
Under bevægelsen påvirker drengen underlaget med en kraft. Grafen viser, hvordan størrelsen F af den vandrette del af denne kraft, varierer som funktion af tiden t efter starten. Mens skateboardet ruller, er det også påvirket af en konstant gnidningskraft med størrelsen 20N.
Den samlede masse af dreng og skateboard er 40kg.
a) Bestem en værdi for drengens fart efter 1,6 s.
Kan jeg få et hint til hvordan denne opgave skal løses? Dvs. formel eller grafisk.
--------------------------------------------
Lurch har tidl. skrevet at jeg skal kigge på F i tidsrummet [0;1,6], så jeg deraf kan regne den fremadrettende kraft, og subtrahere gnidningskraften fra.
--------------------------------------------
Jeg har så tænkt, at jeg måske skal beregne arealet under grafen (F som funktion af t)?
Dette areal er den fremadrettende kraft?
I så fald er det: A = (0,6 * 130) + (0,2 * 130) = 104 (enhed? -> N)
Og hvis F-gnid skal trækkes fra er det vel 84 N.
Hvordan kommer jeg så frem til en værdi for farten efter 1,6 s.
--------------------------------------------
Dette er et udpluk fra en hjemmeopgavesæt til imorgen. Så jeg skal have lavet det inden aftenen er omme. På forhånd tak.
mvh Le Duc.
En dreng står med højde fod og skubber sig igang med den ene fod.
Under bevægelsen påvirker drengen underlaget med en kraft. Grafen viser, hvordan størrelsen F af den vandrette del af denne kraft, varierer som funktion af tiden t efter starten. Mens skateboardet ruller, er det også påvirket af en konstant gnidningskraft med størrelsen 20N.
Den samlede masse af dreng og skateboard er 40kg.
a) Bestem en værdi for drengens fart efter 1,6 s.
Kan jeg få et hint til hvordan denne opgave skal løses? Dvs. formel eller grafisk.
--------------------------------------------
Lurch har tidl. skrevet at jeg skal kigge på F i tidsrummet [0;1,6], så jeg deraf kan regne den fremadrettende kraft, og subtrahere gnidningskraften fra.
--------------------------------------------
Jeg har så tænkt, at jeg måske skal beregne arealet under grafen (F som funktion af t)?
Dette areal er den fremadrettende kraft?
I så fald er det: A = (0,6 * 130) + (0,2 * 130) = 104 (enhed? -> N)
Og hvis F-gnid skal trækkes fra er det vel 84 N.
Hvordan kommer jeg så frem til en værdi for farten efter 1,6 s.
--------------------------------------------
Dette er et udpluk fra en hjemmeopgavesæt til imorgen. Så jeg skal have lavet det inden aftenen er omme. På forhånd tak.
mvh Le Duc.
Svar #1
03. oktober 2004 af Lurch (Slettet)
du behøver ikke oprette et nyt indlæg, da dit andet indlæg automatisk ryger øverst på listen ude i siden hver gang der bliver givet et nyt svar.
Skriv et svar til: Opg. hjælp: Kræfter og hastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
