Fysik

acceleration

31. august 2008 af realboi (Slettet)

Hej

Jeg skal lige have et clue her.. Jeg er lidt blank

Fra et stillads kaster en murer en mursten 12,0m lodret ned. murstenen startshastighed er 1,5m/s.

Hvor lang tid går der, inden stenen rammer jorden?

Hvor stor er stenens hastighed, lige inden den rammer Jorden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af Jerslev

#0: Benyt bevægelsesligningen s(t)=s0+v0t+½at2, hvor a=9,82m/s²

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2008 af mathon

eller skrevet

(g/2)t2 + vot - (s-so) = 0, der med so = 0

giver

(g/2)t2 + vot - s = 0 og t>0
dvs. en 2.gradsligning i t

med
g = 9,82 m/s2
vo = 1,5 m/s
s = 12,0 m

t kan beregnes ved løsning af 2.gradsligningen

og

v = vo + g*t


Skriv et svar til: acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.