Matematik

Opløs og forkort brøk

31. august 2008 af AndreasT1 (Slettet)

Mangler hjælp til dette :)

Opløs tæller og nævner i faktorer og forkort brøken:

http://img371.imageshack.us/img371/3251/ikkenavngivet1vu5.png

Har lavet brøken i microsoft equation, som i kan se ved linket. Derudover skriver jeg den op her:

u = (3x^2 - 12x + 12) / (5x^2 - 10x)

Du/i må meget gerne skrive hele udregningen op (: I øvrigt, findes der et program til mac os x som kan løse sådan algebra?

Mvh Andreas


Brugbart svar (3)

Svar #1
31. august 2008 af Isomorphician

u = (3x^2 - 12x + 12)/(5x^2 - 10x)

u =  (3(x^2 - 4x + 4))/(5x(x-2))

u = (3(x-2)(x-2))/(5x(x-2))

u = (3(x-2))/5x


Skriv et svar til: Opløs og forkort brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.