Matematik

hjælp til en opgave?

01. september 2008 af visuu1 (Slettet)

hej, sidder med en opgave, og har virkelig brug for noget hjælp (:

- Vis at trekanten med vinkelspidserne A(57,-21), B(70,63) og C (21,56) er ligebenet. Angiv ligningen for den cirkel, der har centrum i trekantens toppunkt, og som går igennem de to andre vinkelspidser.

på forhånd tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2008 af mathon

ved brug af punkt-afstandsformlen kan du vise, hvilke to sider, der er lige lange.


Svar #2
01. september 2008 af visuu1 (Slettet)

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2008 af mathon

P1(x1,y1)  P2(x2,y2)

dist(P1P2) = [(x2-x1)2 +(y2-y1)2]½


Svar #4
01. september 2008 af visuu1 (Slettet)

Er det A og B's koordinater jeg skal indsætte i P1(x1,y1) P2(x2,y2) ?

- og hvad er den nederste ligning for en?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2008 af mathon

dist(A,B) = [(57-70)2 +(-21-63)2]½ = [(-13)2 +(84)2]½  = 85

dist(A,C) =

dist(B,C) =

[(x2-x1)2 +(y2-y1)2]½  = √((x2-x1)2 +(y2-y1)2)


Svar #6
01. september 2008 af visuu1 (Slettet)

Når jeg har regnet dist(A,C) & dist(B,C) hvordan kan jeg så se om de er ligebenet?
 


Svar #7
01. september 2008 af visuu1 (Slettet)

jeg får A,C til 85 også, og B,C til 49,49
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2008 af mathon

dist(A,B) = 85 = c

dist(A,C) = 85 = b

dist(B,C) = 49,4975 = a

b = c hvorfor trekanten er ligebenet


Skriv et svar til: hjælp til en opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.