Matematik

Opstilling af formel

01. september 2008 af S0me0ne (Slettet)

Hej, jeg har følgende opgave:

Antallet af internetbutikker er i de senere år vokset med 40 % om året, og denne
udvikling forventes at ville fortsætte. I 2006 var der 7700 internetbutikker.
a) Opstil en formel, der beskriver sammenhængen mellem antallet af internetbutikker
og antal år efter 2006.
b) I hvilket år forventes antallet af internetbutikker at nå op på 25 000 ?

Jeg har så lavet en formel der ser sådan her ud:

y=7700+((x*0,4)*7700)

Er det rigtig? hvis ik- hvordan så?

Og hvordan udregner jeg b?


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. september 2008 af juventuz (Slettet)

f(t)=7700*1.4t

F(t)=antal internetbutikker til tiden t


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Nej, det er den ikke.

f(t)=7700*1,40t , hvor f(t) er antal internetbutikker og t er antal år efter 2006.

Nu kan du måske selv se, hvordan du skal beregne b).


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. september 2008 af juventuz (Slettet)

b) solve(25000=7700*1.4t,t)


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. september 2008 af Sherwood (Slettet)

#1 Det er misvisende at skrive F(t), da dette normalt bruges om stamfunktioner..


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. september 2008 af juventuz (Slettet)

#4 ok. Har ikk haft om stamfunktioner endnu, men du har ret. f(t) er bedre


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. september 2008 af mathon

y = 7700*1,4x

hvor x er antal år efter 2006

"hvilket år?"
25000= 7700*1,4x

som løses med hensyn til x


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Opgave b) er i øvrigt en god opgave til at vise, at man har kendskab til logaritmesammenhænge..


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. september 2008 af juventuz (Slettet)

#0 Dejligt, at 3 brugere har skrevet præcist den samme funktion op, ikk?


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. januar 2011 af Studentereeh (Slettet)

 Jeg sidder med samme opgave og undrer mig over hvad t, t er???

 solve(25000=7700*1.4t,t)


Skriv et svar til: Opstilling af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.