Matematik

hurtigt hjælp til en matematikopg søges

03. oktober 2004 af cs (Slettet)
hej er der nogle der vil hjælpe med denne opg. jeg skal finde en stamfunktion til
f(x)=e^x-e^-x
har forsøgt, men synes ikke det kan passe at den kommer til at hedde
F(x)=e^x+e^-x
er der nogle der gider at kigge på det.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2004 af erdos (Slettet)

Den kommer til at hedde det, du selv foreslår...

Prøv bare at differentiere...

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2004 af frodo (Slettet)

det gør den! e^x har sig selv som stamfunktion. Og derfor har e^-x en stamfunktion, der hedder -e^-x
Og så bliver det jo til det du selv skrev.

Svar #3
03. oktober 2004 af cs (Slettet)

men det er det at jeg skal bestemme a, og dvs jeg får.

8=le^x+e^-xl fra 0 til a, men så får jeg a til at gå ud med sig selv.
e^a+e^-a-(1+1)=8
e^a+e^-a=10
men går de ikke ud med hinanden og så kan jeg i dette tilfælde ikke finde a.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2004 af frodo (Slettet)

det gør det ikke!
e^a+e^-a=10 <=> gang igennem med e^a
e^2a+1=10e^a <=>
(e^a)^2-10e^a+1=0

En skjult andengradsligning i e^a..

Svar #5
03. oktober 2004 af cs (Slettet)

hvordan kommer du frem til (e^a)^2

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2004 af frodo (Slettet)

e^2a=(e^a)^2
Almindelige potensregneregler

Skriv et svar til: hurtigt hjælp til en matematikopg søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.