Matematik

funktion - væksthastiged mm.

02. september 2008 af Potus (Slettet)

Hej, Jeg har følgende opgave:

Ven en kemisk reaktion ændrer koncentrationen f(t) af et bestemt stof sig med tiden. Der gælder f(t)=3,0*e-0,050*t, Hvor stoffets koncentration f(t) er målt i mmol pr. liter og tiden t i minutter.

a) Bestemt væksthastigheden f'(t) og den relavtive væksthastighed f'(t)/f(t)

b) Bestem f(15) og f'(15), og gør rede for hvad disse tal fortæller.

c) Giv en fortolkning af modellens parametre 3,0 og -0,050

Jeg har siddet med den et stykke tid nu. Jeg har differentieret funktionen og har fået: f'(t)=2x-16000/x2

Jeg har ligeledes tegnet begge grafer og fundet at de skærer hinanden i punktet (20,2;1,1)

Hvordan jeg så lige kommer videre ved jeg ikke !


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af mathon

f '(t) = 3,0*e-0,05t*(-0,05) = -0,15*e-0,05t   


Svar #2
02. september 2008 af Potus (Slettet)

Hvorfor ganger du med -0,05 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2008 af mathon

f(g(x)) ' = f '(g(x))*g '(x)


Svar #4
02. september 2008 af Potus (Slettet)

Det giver ikke helt så meget mening ..


Skriv et svar til: funktion - væksthastiged mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.