Matematik

haster opstilling Nul reglen

03. september 2008 af 215 (Slettet)

har en ligning hvor jeg skal bruge nulreglen til at finde svaret, Jeg ved godt hvordan jeg skal finde svaret men ved ikke hvordan jeg skal skrive det op, jeg skal nemlig bruge det til min aflevering...

Vil være glad hvis nogen kunne vise det med denne ligning (selvfølgelig er det ikke nogen fra min opgave men en jeg finder på)

(4x - 5)(2x+9)=0

for svarene X=4,5 V X = 1,25


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg ville skrive:

(4x-5)(2x+9)=0

⇔ (Denne pil skulle drejes 90o)

x=1,25   v    x=4,5


Svar #2
03. september 2008 af 215 (Slettet)

hvad med udregning ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

(4x-5)(2x+9)=0

<=>

4x-5=0     v     2x+9=0

<=>

x=......


Svar #4
03. september 2008 af 215 (Slettet)

Så du viser ikke hvordan du for resultatet men går direkte til svaret, synes jeg skal gøre det ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det er sådan jeg har lært det. Du kan undervejs skrive, at du gør brug af nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2008 af mathon

(4x - 5)(2x+9) = 0

4(x-(5/4))*2(x+(9/2)) = 0

8(x-1,25)(x+4,5) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2008 af mathon

x = -4,5 v x = 1,25


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2008 af dnadan (Slettet)

(4x - 5)(2x+9)=0

Nulreglen siger:

a*b=0

Her er enten a=0 eller også er b=0

Hvis dette benyttes på din ligning fås nu:

4x-5=0 v 2x+9=0

Her kan du vælge at løse hver ligning for sig eller bare skrive resultatet ned med det samme.

-  Personligt synes jeg bedst om at vise ligningsløsningsdelen.

Fortsat god dag

Mvh. Dan


Skriv et svar til: haster opstilling Nul reglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.