Matematik

enheder

03. september 2008 af fila (Slettet)

Hej

jeg fik en opgave som siger at der findes en trekant som dens hypetunosen er 4 gange så stor sm den korteste katete og den har 5 længer enheder end den korteste. Jeg skal beregn den kortese katete, men hvordan? hvordan mener de at den har 5 enheder længere?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af Sherwood (Slettet)

5+x


Svar #2
03. september 2008 af fila (Slettet)

 mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg tror du har lavet en fejl idet du skriver den "korteste katete" to gange. Men hvis du med den ene af de to, mener den anden katete kan opgave løses således:

Hvis vi kalder den korte katete x, så er

a=x

b=4x-5

c=4x

Brug nu phytagoras læresætning.


Svar #4
06. september 2008 af fila (Slettet)

jeg skriver lige hele opgaven:

I en retvinklet trekant er den længste katete 4 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 5 enheder længere end den korteste katete.

Beregn nu længden af den korteste katete.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2008 af mathon

(4x)2  +  x2  =  (x+5)2


Skriv et svar til: enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.