Matematik

Funktioner

03. september 2008 af hjskdf (Slettet)

En funktion f er givet ved forskriften

f(x)=x+sin(x)

Jeg har bestemt f´(x) og det er f´(x)=1+cos(x)

Men jeg ved ikke hvordan jeg skal lave den her opgave...

-Gør rede for, at ligningen f(x)=c har netop én løsning for alle c.

Grafen for f, koordinatsystemets førsteakse og linjen x=a, a>0, afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal. ( det er den samme opgave)

-Bestem a, så arealet af M bliver 2.

På forhånd tak...:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af mathon

f ´(x) = 1+cos(x) ≥0, hvorfor f(x) er svagt voksende for alle reelle x

f(x) vil derfor altid skære den vandrette linje, som er grafen for y = c uanset c's værdi


Svar #2
03. september 2008 af hjskdf (Slettet)

Er det bare det der er svaret, at

f ´(x) = 1+cos(x) ≥0, for f(x) er svagt voksende for alle reelle x

f(x) vil derfor altid skære den vandrette linje, som er grafen for y = c uanset c's værdi


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2008 af blackduck (Slettet)

#2

Det er et fint svar.

I sidste ende er det en grunlæggende egenskab ved de reelle tal. Du kan måske bemærke, at funktionen er differentiabel (og kontinuert...) på hele R. Den kan jo godt være voksende i et interval uden at kunne blive vilkårlig stor.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2008 af mathon

f ´(x) = 1+cos(x) ≥0, hvorfor f(x) er svagt voksende for alle reelle x


Svar #5
03. september 2008 af hjskdf (Slettet)

hvad mener du med hvorfor???


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2008 af mathon

f ´(x) = 1+cos(x) ≥0  hvilket betyder, at f(x).....

hvilket betyder, at f(x)..... =  hvorfor f(x)...


Svar #7
03. september 2008 af hjskdf (Slettet)

Ok nu forstår jeg jeg det.. tak skal du have


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.