Matematik

Integralregning og areal under funktion

04. september 2008 af roz (Slettet)

Hola,

sidder lige og kigger på nogle opgaver vi har for efter at have gennemgået det mest grundlæggende omkring integralregning.

Der er dog et par opgaver hvor man kender arealet under en funktion, funktionen og det nedre limit, og så skal finde det øvre limit. Og det mener jeg ikke lige vi har haft noget om hehe.

Prøvede at løse den ene ved at finde integralen og så sige at arealet er lig med F(k) - F(nedre limit), hvor k er det ukendte øvre limit og F er antiderivative eller hvad man skal kalde den. Men det gav dog et forkert svar :S

Så håber lidt på der er en herinde der lige kunne hjælpe mig. Her er et eksempel på en af opgaverne:

f(x) = 1 / (1+2x)
Lower limit = 1
Upper limit = k
Areal = 0,2 units^2
Og den skal ifølge facit listen give 1.7337....


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/129701


Svar #2
04. september 2008 af roz (Slettet)

Ahh tusind tak! Havde glemt at ændre limits for integralen da jeg indsatte u!

Jeg siger tak :)


Skriv et svar til: Integralregning og areal under funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.